Wonen voor generaties lang

Wonen voor generaties lang

Projectontwikkelaar LOYD, vastgoedkantoor Infinimo en woonzorgcentrum Leiehome slaan de handen in elkaar voor een uniek woonproject in Baarle (Drongen). Opvallend is dat het nieuwbouwproject verschillende woonvormen combineert en zo een antwoord biedt op zeer uiteenlopende woonbehoeften. In 'De Baarlekorf' komen moderne gezinswoningen, appartementen, een dienstencentrum en assistentiewoningen.

Woningen en appartementen

Van jonge starters over nieuw samengestelde gezinnen tot ervaren levensgenieters: in De Baarlekorf vindt iedereen een woning op maat. Voor gezinnen zijn de woningen in Elsakker en Wegelstuk ideaal. De nabijheid van een mooie speelzone en park vormen een belangrijke troef. De appartementen van Residentie Sophora zijn dan weer een comfortabele eigen stek waar zowel alleenstaanden als koppels ten volle van het leven kunnen genieten. Zowel de woningen als de appartementen zijn te koop via het vastgoedkantoor Infinimo.

Assistentiewoningen

Daarnaast creëert Leiehome een dienstencentrum en zestig assistentiewoningen die verhuurd worden. De rolstoelvriendelijke huurappartementen hebben één of twee slaapkamers Inwoners genieten van privacy en zelfstandigheid, maar ook van de diensten en het veiligheidsgevoel van een woonzorgcentrum, inclusief noodoproepsysteem. 

In het lokale dienstencentrum kunnen alle inwoners van Drongen – in het bijzonder de 55-plussers – terecht voor algemene zorgvragen, vormingen, activiteiten en informatie over allerlei hulpverlening.

Uitstekende locatie

De Baarlekorf ligt in een groene oase op amper twee minuten rijden van de oprit van de E40-autosnelweg. Ook het station van Drongen is vlakbij. Hier woon je dus in de buurt van Gent, maar toch ver weg van de stadsdrukte. Wandelaars en fietsers zullen zich verheugen op de talrijke knooppunten, het vele groen in de buurt én de nabijheid van de Leie.

Moderne technieken

Projectontwikkelaar LOYD staat erom bekend moderne technieken te gebruiken. Zo zijn alle nieuwbouwwoningen- of appartementen Bijna-Energieneutraal (BEN). Elk huis of appartement beschikt bovendien over zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken. Vloerverwarming zorgt dan weer voor een gelijkmatige warmteverdeling met ruimte- én energiebesparing. Ook laadpalen voor elektrische wagens zijn mogelijk. Om De Baarlekorf te realiseren, werkt LOYD samen met ervaren partners zoals Alsan (badkamers), Interio (interieur), Krëfel (keukens), Vanhulle (tegels en parket) en Woodstoxx (hout).

Klaar voor lancering

Na een grondige voorbereiding is het woonproject De Baarlekorf nu klaar voor lancering. Op www.debaarlekorf.be kun je onder meer het projectboek en de plannen downloaden. Wie geïnteresseerd is om een woning of appartement te kopen, kan altijd terecht bij Loyd & Infinimo. Interesse in de huur van een assistentiewoning? Dan helpt Leiehome je met plezier voort. De bouwwerken van De Baarlekorf zijn intussen gestart.

Wonen voor generaties lang
Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte