Waarom steeds meer vastgoedinvesteerders vertrouwen op LOYD

Waarom steeds meer vastgoedinvesteerders vertrouwen op LOYD

Heel wat klanten van LOYD zijn investeerders. Dat hoeft helemaal niet te verbazen. Dankzij de interessante rendementen van vastgoedinvesteringen én de kwaliteit van de LOYD-projecten doe je als investeerder sowieso een goede zaak. Heb je ook investeringsplannen? Lees dan zeker verder.

Zowel particulieren die hun droomwoning willen bouwen als investeerders vinden in LOYD de geschikte partner voor hun bouwplannen. We merken dat steeds meer mensen die een mooie som opzij hebben gezet, investeren in vastgoed als appeltje voor de dorst en hiervoor een beroep doen op de expertise van LOYD. Daar zijn veel goede redenen voor.

Vastgoedprijzen blijven stijgen

Dat vastgoed een veilige investering is en mooie rendementen oplevert, staat als een paal boven water. De prijzen van huizen en appartementen in Vlaanderen blijven stijgen. De meest recente Vastgoedbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot) spreekt boekdelen. In de eerste negen maanden van 2021 steeg het aantal vastgoedtransacties in Vlaanderen met 21,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Een huis kost nu gemiddeld 6,7 procent meer dan een jaar eerder en zelfs 25,8 procent meer als je terugkijkt naar 2016. Een indrukwekkende waardestijging. Idem dito voor appartementen: plus 5,3 procent tegenover 2020 en 21,7 procent meer dan in 2016.

Wie investeert in vastgoed met het oog op doorverkoop, doet dus goede zaken. Daarnaast is er op de huurmarkt een groot tekort aan kwaliteitsvolle woningen en dat vertaalt zich uiteraard ook in de huurprijzen. Om je een idee te geven: tussen 2010 en 2020 is de huurprijs voor een appartement in Vlaanderen met 18 procent gestegen en voor een huis met 17 procent. Met andere woorden: er is veel vraag naar huurwoningen waardoor investeringspanden mooie rendementen opleveren.

Advies op maat

Investeren in vastgoed vergt wel de nodige marktkennis. Welke locatie is geschikt? Welke woningen liggen vandaag én de komende jaren goed in de markt, rekening houdend met de demografie? Hoe financier je de investering het best? Welk rendement is realistisch? Dat zijn allemaal factoren waar je als vastgoedinvesteerder rekening mee moet houden. LOYD heeft er dagelijks mee te maken en kan door zijn jarenlange ervaring de juiste inschatting maken voor jouw project. Kiezen voor LOYD betekent dus kiezen voor zekerheid en knowhow. 

Nieuwbouw zonder zorgen

Als investeerder wil je je vooral geen zorgen maken. Nieuwbouw – de specialiteit van LOYD – is dan ook een verstandige keuze. LOYD stemt het project helemaal af op jouw persoonlijke wensen. Je bent ook zeker dat het pand voldoet aan de nieuwste normen, zowel qua architectuur als energiezuinigheid. Een win-winsituatie, want zo vind je vlot huurders en kun je de onderhoudskosten de komende jaren beperken.

LOYD doet het werk, jij geniet

Wellicht het grootste voordeel van samenwerken met LOYD, is dat jij met een gerust hart alles uit handen kunt geven aan professionals. LOYD stelt het lastenboek samen, volgt het project van A tot Z op en bewaakt de timing. LOYD is al vele jaren actief en kan heel wat mooie referenties voorleggen. We weten welke aannemers de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit bieden. Jij profiteert dus van de ervaring van LOYD. Dankzij onze samenwerking met vastgoedkantoor Infinimo kunnen we bovendien geschikte huurders vinden. Zo zorgen we ervoor dat jij maximaal kunt genieten van jouw investering.

Zin om te investeren in vastgoed? Neem dan zeker contact op, want wij maken jouw woondromen graag werkelijkheid.

Waarom steeds meer vastgoedinvesteerders vertrouwen op LOYD
Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte