Dit zijn de jongste trends in nieuwbouw

Dit zijn de jongste trends in nieuwbouw

Dat Belgen met een baksteen in de maag geboren zijn, is niet toevallig een huizenhoog cliché. Velen dromen van een nieuwbouw en bedrijven zoals LOYD maken die dromen ook werkelijkheid. In die bouwdromen voor nieuwe woningen vallen enkele opvallende trends te noteren.

Open ruimtes

Grote ruimtes die in elkaar overvloeien, zijn helemaal in. Tussenwanden worden letterlijk weggehaald, waardoor dezelfde ruimte tegelijk veel groter wordt en verschillende woonfuncties kan vervullen. Denk bijvoorbeeld aan de open keuken die naadloos aansluit op de living, ook qua stijl. Aan het centrale kookeiland kun je net zo goed gezellig ontbijten. De master bedroom met geïntegreerde badkamer of dressing is nog een mooi voorbeeld van hoe woonfuncties met elkaar gecombineerd worden.

Buitenschrijnwerk

De keuze van het buitenschrijnwerk is belangrijk voor de isolatie én de uitstraling van de woning. Ga je voor charmant hout, budgetvriendelijk pvc of elegant aluminium? Steeds vaker worden de kwaliteiten van deze materialen gecombineerd. Zo kun je de goede isolatie van een pvc-raam vanbinnen koppelen aan de mooie look van aluminium vanbuiten. Qua kleur zijn er meer mogelijkheden dan ooit.   

Grote raampartijen

Het is een veelgehoorde wens van kopers: “We willen graag zo veel mogelijk licht in onze woning.” Zonlicht heeft een positief effect op onze gemoedstoestand en is dus een belangrijke factor bij het ontwerp van een nieuwe woning. In moderne woningen worden de glaspartijen alsmaar groter. Die trend wordt in de hand gewerkt door de aluminium profielen, die zich door hun fijne vorm uitstekend lenen voor grote glasoppervlakken. Vaak wordt gekozen voor zwarte, tijdloze raamprofielen.

Trendy gevel

Een gevel met traditionele bakstenen oogt knap, maar er bestaan vandaag heel wat meer mogelijkheden om origineler uit de hoek te komen. Met witte crepi geef je je woning een frisse en moderne uitstraling. Geef je de voorkeur aan een gevelsteen? Voegloze gevelstenen zijn tegenwoordig populair omdat de kleur van de steen zo beter tot zijn recht komt. Stenen worden ook minder snel vuil dan voegen, waardoor de gevel langer mooi blijft. Ook met gevelpanelen uit aluminium of hout kun je moderne accenten leggen en de esthetiek naar een hoger niveau tillen.

Samen sterker

Bouwgrond wordt schaarser en daarom worden nieuwbouwwoningen vaker in groep gebouwd. Het aandeel van appartementen neemt toe, terwijl meer koppelwoningen gebouwd worden. Ook voor de bouw van één woning is het als particulier interessant om een beroep te doen op een professionele partner zoals LOYD. Die kent de markt beter en kan voordeligere deals sluiten voor aanbestedingen.

Interesse in een nieuwe woning? Bekijk hier de nieuwe projecten van LOYD of neem contact op om jouw bouwplannen te bespreken.

Dit zijn de jongste trends in nieuwbouw
Terug naar overzicht
Blijf op de hoogte